שותפות חיפה בוסטון

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
סמל שותפות חיפה בוסטון

שותפות חיפה בוסטוןאנגלית: Haifa Boston Connection) היא הזרוע הישראלית לפעילותו הפילנתרופית של ארגון ה-CJP, הפועל למען הקהילה היהודית בבוסטון ובחיפה וקהילות יהודיות ברחבי העולם. השותפות עושה ופועלת במגוון רחב של תחומים ותוכניות לחיזוק הקשר בין התפוצות לישראל בכלל ולעיר חיפה בפרט, לקידום יזמות צעירה ולחיזוק אוכלוסיות חלשות. בראש הזרוע הישראלית עומדת המנכל"ית הילה פרלמן-פניאל.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שותפות חיפה בוסטון הוקמה ב-1989, בעת גל העלייה הגדול מברית המועצות. השותפות הייתה הראשונה ליצור את מודל הקשר בין קהילה מישראל לקהילה יהודית בצפון אמריקה. המודל ששוכפל על ידי הסוכנות היהודית יצר מהפכה בתחום קשרי ישראל והתפוצות והעמקה בקשרי הקהילות ביהדות ארצות הברית וישראל. במרוצת השנים השותפות סייעה וקידמה מגוון רחב של תוכניות ופרויקטים למען תושבי חיפה וישראל[1]

נושאי הליבה[עריכת קוד מקור | עריכה]

השותפות ממקדת את פעילותה בשלושה נושאי ליבה מרכזיים אותם היא יוזמת ומפתחת:

משלחת 'תגלית' במפגש עם סטודנטים מהטכניון

זהות יהודית - חיזוק הזהות היהודית והקשר עם יהדות התפוצות. קידום הנושא בסדר היום הקהילתי והעירוני את החשיבות שביצירת דיאלוג וקשר בין העם היהודי בתפוצות לבין ישראל, תוך עידוד התחדשותו של חינוך יהודי על בסיס הערכים המשותפים לשתי הקהילות. תחום זה מקדם תוכניות קשר המתבססות על לימוד משותף, מפגשים אישיים וקיום שיח משמעותי הנוגע בזהות יהודית, עמיות יהודית וביצירת שייכות ומחויבות לעם היהודי ולישראל.

קבוצת הכנה לגיוס לצה"ל, במסגרת תוכנית "נתיבים"

חברה משותפת - פיתוח מודלים ופרויקטים לקידום אוכלוסיות חלשות. מתוך רצון לחולל שינוי רחב היקף, עוסקת השותפות ביזום תוכניות כוללות ורב מערכתיות הנותנות מענה למספר תחומים: קליטת העלייה האתיופית[2], חיזוק המגזר השלישי, פיתוח מודלים לטיפול, הדרכה והקניית ידע וכלים להורים לילדים בגיל הרך כפעילות מונעת לתופעה הכאובה של ילדים ונוער בסיכון.

פיתוח מנהיגות - על מנת להבטיח את המשך קיומה של הקהילה, השותפות משקיעה משאבים רבים בהעצמת הדור הצעיר ורתימתו ליצירת שינוי ובניית פעילות שתבטיח את עתיד הקהילה בחיפה ובבוסטון. פעילותה של השותפות בנושא זה מתמקדת בתחומי יזמות ותעסוקה, פיתוח רוח ההתנדבות, חיזוק הקשר ובניית הגשר בין הקהילה החיפאית לקהילה היהודית בבוסטון.

פרויקטים בולטים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • שילוב יוצאי אתיופיה: מתן מענה לצורכי הקהילה האתיופית, סיוע בקליטת העולים החדשים ושילוב העולים הוותיקים בחברה הישראלית הכוללת. קידום נושא החינוך, התעסוקה, היזמות והמנהיגות הקהילתית של צעירים ומבוגרים מקרב הקהילה בחברה והעמקת תרומתם להעשרת התרבות והכלכלה הישראלית. 
  • "נתיבים" - נוצרה על מנת להתמודד עם אתגרי השירות הצבאי של צעירים יוצאי אתיופיה והובלתם למיצוי השירות הצבאי על ידי יצירת מערך תמיכה וליווי והכנתם ליציאה לאזרחות ובמקביל, התכנית עוסקת גם בהסברה לדור ההורים למתגייסים.
  • "קוראט" - ליווי וביסוס קהילת היזמים יוצאי אתיופיה והשתלבות במרקם העסקים של העיר חיפה. קידום תעסוקה: הנגשת כלים מקצועיים, הכשרות ומשאבים כלכליים (מלגות) הדרושים להשתלבות בשוק העבודה. מלגות להשכלה גבוהה: עידוד לימודים גבוהים בקרב אוכלוסיית יוצאי אתיופיה על ידי מתן ייעוץ, הכוונה ומלגות.
  • "הורים במרכז": פרויקט פורץ דרך בנושא חינוך, כשמטרתו תמיכה, סיוע ומתן מענה לצורכי הורים לילדים בגיל הרך בדגש על אוכלוסיות בסיכון. הפרויקט מפעיל מודל רב ממדי שפותח בישראל על ידי צוות מומחים מתחומי החינוך לגיל הרך וההורות. המודל שם את ההורים במרכז ומעניק להם סל של פתרונות להדרכת הורות, חינוך לגיל הרך ופתרון בעיות הוליסטי, תוך שימת הדגש דווקא על ההורים והדרכתם[3].

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שותפות חיפה בוסטון בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך זה הוא קצרמר בנושא ציונות. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.