רם שמואלי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
רם שמואלי
לידה 17 ביוני 1960 (בן 63)
כפר יהושע, ישראל
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
השתייכות צבא הגנה לישראל
תקופת הפעילות 19782007 (כ־29 שנים)
דרגה תת-אלוף (אוויר) תת-אלוף
תפקידים בשירות
פעולות ומבצעים
מבצע שלום הגליל  מבצע שלום הגליל
האינתיפאדה הראשונה
המערכה ברצועת הביטחון  המערכה ברצועת הביטחון
האינתיפאדה השנייה
מלחמת לבנון השנייה  מלחמת לבנון השנייה
תפקידים אזרחיים

יו"ר ארגון השומר החדש יו"ר ארגון "מתחברים לעתיד משותף"

יו"ר עמותת כפר גלים.
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

רם שמואלי (נולד ב-17 ביוני 1960) הוא טייס קרב לשעבר בחיל האוויר הישראלי, בתפקידו האחרון בצה"ל כיהן כראש להק המודיעין בדרגת תת-אלוף.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שמואלי נולד וגדל בכפר יהושע, בנם של צביקה ועמליה. הוא דור שלישי למשפחת חקלאים מקומית ונכד לעולי העלייה השלישית. הוא נקרא על שמו של רם איילי, טייס בן הכפר שנהרג בתאונה.

שירות בצה"ל[עריכת קוד מקור | עריכה]

שמואלי התגייס לקורס טיס מספר 93 אותו סיים כחניך מצטיין במגמת קרב, ולאחריו שובץ בטייסת 119 (טייסת "העטלף"), אז טייסת מטוסי F-4 פנטום. כמה חודשים לאחר מכן כבר השתתף בגיחתו המבצעית הראשונה, הפצצה בצידון. במהלך מלחמת לבנון הראשונה השתתף במבצע ערצב 19 ובמאות גיחות נוספות, בהם ניסיונות לחסל את יאסר ערפאת[1]. ב-1984 עבר הסבה למטוסי F-16 פייטינג פלקון ומונה לסמ"ט ב' בטייסת 110 (טיסת "אבירי הצפון"). בהמשך נשלח לארצות הברית כחלק מצוות הקליטה של מטוסי ה-F-16C. ב-1987 חזר לטייסת 119 כסמ"ט א'. בתקופה זו השתתף והוביל גיחות צילום ואיסוף מודיעין רבות.

ב-1989 השתחרר מצה"ל, אך לאחר מספר חודשים חזר לשירות קבע ויצא לשנת לימודים בבסיס חיל האוויר של ארצות הברית ובאוניברסיטת אובורן במונטגומרי שבאלבמה. עם שובו ארצה מונה במאי 1990 למפקד טייסת המיון של בית הספר לטיסה בחצרים. שנה אחר כך מונה למפקד טייסת 101 (טייסת "הקרב הראשונה"), שהפעילה מטוסי F-16D. כמפקד הטייסת הוביל אותה בתקיפת בסיס האימונים של חזבאללה בעין דרדרה. הוא סיים את תפקידו באוגוסט 1994 ומונה לראש ענף אימוני קרב במטה חיל האוויר. בתפקיד זה היה אמון על תחילת שיתופי הפעולה של חיל האוויר הישראלי עם חיל האוויר הטורקי. בהמשך שימש בתפקיד ראש ענף קרב במחלקת המבצעים של החיל. ב-1997 מונה שמואלי למפקד בסיס עובדה ובשנים 20002004 שימש מפקד בסיס רמת דוד.

לאחר שסיים לימודי תואר שני בממשל ציבורי באוניברסיטת הרווארד קודם לדרגת תת-אלוף ומונה לראש להק המודיעין. הוא כיהן בתפקיד במהלך מלחמת לבנון השנייה, במהלכה השמיד חיל האוויר את מרבית מערך הרקטות ארוכות-הטווח של חזבאללה בימים הראשונים של הלחימה. בתחילת יולי 2007 הוחלף על ידי אבישי לוי ופרש משירות הקבע. המשיך לשרת עד 2020 כטייס מבצעי בטייסת 109 ולאחר מכן כמדריך בבית הספר לטיסה במגמת נווטי קרב[2].

לאחר שחרורו מצה"ל[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאחר שחרורו מצה"ל פעל בנושאי חינוך, והקים ב-2008, יחד עם יצחק אוחיון, מנהל אינטל ירושלים, את "צוות משימה ציבורי - הטובים בחינוך" (יחד מורים), שפעל בתחילה כמנהלת ייעודית במשרד החינוך, לצורך הכשרה להוראה של פורשים מצה"ל וכוחות הביטחון ויוצאי תעשיית ההיי-טק. הוא נבחר ב-2009 לאחד מ-50 המובילים בחינוך בישראל על ידי מגזין "העיר"[3]. שמואלי הוא שותף מייסד ומנהל תוכנית ערי חינוך[4].

משנת 2010 עד 2019 כיהן שמואלי כיו"ר ארגון "השומר החדש" הפועל ברחבי ישראל בעזרה לחקלאים ובחינוך עשרות אלפי בני נוער וצעירים לעבודת האדמה ודרכה חיבור לעצמם ולמורשתם ולארצם. הוא ממשיך להיות חבר בוועד "השומר החדש". הוא הצטרף לארגון לאחר שחש תסכול עוד בהיותו קצין בחיל האוויר מהשתלטות לא חוקית של בדואים על שטחים באזור בסיסי חיל האוויר בנגב.

משנת 2012 ייסדו שמואלי ואביהו סופר את רשת הארגונים "מתחברים לעתיד משותף". במסגרת ייסוד והובלת התנועה קיימו מתחברים מפגשים של כמעט 200 אלף ישראלים בשולחנות עגולים ומפגשים בכל הארץ. פרויקט הדגל של הפעילות הוא צעדה לאומית חברתית-"מתחברים בדרך לירושלים" אשר צעדה 7 שנים במשך יומיים בדרך לירושלים. הפעילות של מתחברים הניעה "אדוות" רבות של פעילות והתארגנויות חדשות בכל רחבי הארץ ובקרב כל השבטים בעם ובחברה, לחיזוק הלכידות החברתית ולבניית יחד ישראלי חדש.

בין השנים 2010 ו-2014 כיהן כיו"ר עמותת תל"י - תגבור לימודי יהדות בבתי ספר ממלכתיים ביחד עם המנכ"ל איתן שיקלי.

משנת 2014 התמנה ליו"ר עמותת כפר גלים, בו לומדים כאלף תלמידים וגרים כמעט 240 בני נוער בפנימיה שבכפר.

ב-2015 זכה בפרס ירושלים לאחדות ישראל. כהוקרה על מהלך מתחברים ו"מתחברים בדרך לירושלים".

לקראת הבחירות לכנסת ה-21 הצטרף למפלגת כולנו ושובץ במקום העשירי[5]. אך לא נכנס לכנסת.

באוגוסט 2019 הקים שמואלי יחד עם יו"ר איגוד מנהלי מחלקות החינוך ברשויות המקומיות אבי קמינסקי את הקבינט הציבורי לחינוך. הקבינט מאגד בתוכו את ראשי ארגוני הגג היציגים בתחום החינוך- ארגוני מורים, הורים, תלמידים ועוד. המטרה המרכזית של הקבינט היא לבנות יחד תוכנית עשור למערכת החינוך שעל פיה תפעל בעשר השנים הקרובות. תוכנית מפת הדרכים חינוך 2030 התפרסמה באוקטובר 2020 וכעת פועל הקבינט לקדם את ההמלצות והקמת מועצה לאומית לחינוך. שמואלי עומד בראש הקבינט ביחד עם קמינסקי. החל משנת 2022 מנהל את בית הספר אליאנס בחיפה.

חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

שמואלי נשוי ואב לארבעה ילדים, ומתגורר במושב כרם מהר"ל. הוא מגדל זיתים ומפיק שמן זית אורגני. הוא והוריו הם דור שלישי ורביעי לחקלאים בישראל.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רם שמואלי בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ ריאיון עם רם שמואלי, על אזרחי
  2. ^ דור פלקוביץ, ‏נוחתים בפעם האחרונה, באתר חיל האוויר הישראלי, 10 בנובמבר 2020
  3. ^ העיר, רם שמואלי ויצחק (קיקי) אוחיון, מייסדי "הטובים בחינוך", באתר TheMarker‏, 26 באוגוסט 2009.
  4. ^ רם שמואלי באתר ערי חינוך
  5. ^ יניר יגנה, החיזוק החדש של כחלון: יו"ר "השומר החדש" וטייס קרב במילואים, באתר וואלה!, 8 בפברואר 2019