סמל דרום אוסטיה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
סמל דרום אוסטיה
פרטים
המחזיק בסמל דרום אוסטיה עריכת הנתון בוויקינתונים
תאריך אימוץ 19 במאי 1999
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

סמל דרום אוסטיה הוא אחד הסמלים הרשמיים של דרום אוסטיה יחד עם הדגל וההמנון. הסמל הנוכחי אומץ בשנת 1999. העיצוב דומה לעיצוב סמלה של צפון אוסטיה - אלניה.

תיאור[עריכת קוד מקור | עריכה]

הסמל הוא מגן אדום עגול. המגן מתאר נמר קווקזי צהוב על רקע ההרים הכסופים של הקווקז. מסביב למגן כתוב את שמה הרשמי של המדינה בשתי שפותיה הרשמיות: באוסטית (Республикӕ Хуссар Ирыстон) בחלק העליון, וברוסית (Республика Южная Осетия) בחלק התחתון. צבעי הסמל הם לבן, אדום וצהוב התואמים את צבעי דגל דרום אוסטיה.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

המחוז האוטונומי של דרום אוסטיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1922, המחוז האוטונומי של דרום אוסטיה נוצר כחלק גאורגיה הסובייטית. לדרום אוסטיה לא הייתה סמליות משלה.

לאחר התפרקות ברית המועצות[עריכת קוד מקור | עריכה]

"הבאנר האוסטי" ווחושטי בגראטיוני, המאה ה-18

ב-30 במרץ 1992, בהחלטת הנשיאות של המועצה העליונה של דרום אוסטיה, אושרה התקנה לסמל המדינה של רפובליקת דרום אוסטיה - מדינת אלניה, שבסעיף 2 התיאור הבא של הסמל היה הכיל: ”סמל המדינה של הרפובליקה של דרום אוסטיה הוא מעגל, שבחלקו העליון, על רקע כחול, יש קערת זהב עם דיסק שמש שעולה ממנה וקרניים בקישוט אוסטי, הדיסק הוא מוצג בצבעיי הדגל הלאומי לבן-אדום-צהוב; הדמות המרכזית של הסמל היא נשר זהב עם כנפיים מורמות כלפי מעלה, שעל חזהו יש מעגל בצורת מגן, המחולק לשלושה חלקים שווים על ידי סימן השמש האוסטי של תנועה תמידית, המוצג גם בצבעי לבן-אדום-צהוב; החלק הפנימי של מגן המעגל ממוסגר בדוגמת קישוט אוסטי; בקצה הימני של הנשר יש גרזן ארד, משמאל - ענף עץ אלון עם עלים ופירות, שלוש אוזני חיטה וענף כשות מפותל עם עלים ופירות; המעגל ממוסגר עם גבול עם דפוס של קישוט אוסטי, שעל הטבעת הפנימית שלו, על רקע לבן, יש כיתוב שתוחם על ידי שני שלטי שמש קטנים בשתי שפות: באוסטית (באלפבית לטיני) וברוסית.”

הסמל הנוכחי[עריכת קוד מקור | עריכה]

הסמל הנוכחי אומץ ב-19 במאי 1999. מחבר הסמל הוא האמן מוראט דז'יקייב. בדיוק כמו סמלה הכמעט זהה של צפון אוסטיה, הוא זוכה לכינוי "סמל אוסטיה", המוכר מהשרטוט של ווחושטי בגראטיוני.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סמל דרום אוסטיה בוויקישיתוף