סמואל קולט

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
סמואל קולט
Samuel Colt
סמואל קולט בתחריט מהמאה ה-19
סמואל קולט בתחריט מהמאה ה-19
סמואל קולט בתחריט מהמאה ה-19
לידה 19 ביולי 1814
הרטפורד, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 10 בינואר 1862 (בגיל 47)
הרטפורד, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום מגורים ארצות הברית
מקום קבורה בית הקברות סידר היל עריכת הנתון בוויקינתונים
עיסוק תעשיין
פרסים והוקרה היכל התהילה הלאומי לממציאים (2006) עריכת הנתון בוויקינתונים
בן או בת זוג אליזבת ג'רויס קולט עריכת הנתון בוויקינתונים
צאצאים קולדוול הארט קולט עריכת הנתון בוויקינתונים
הערות יסד את חברת כלי הנשק "קולט".
תרומות עיקריות
אקדח התופי
חתימה עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

סמואל קולטאנגלית: Samuel Colt;‏ 19 ביולי 1814 - 10 בינואר 1862), היה תעשיין, ממציא ואיש עסקים אמריקאי. המציא את האקדח התופי ויסד את חברת כלי הנשק "קולט".

חייו[עריכת קוד מקור | עריכה]

קולט נולד בהרטפורד, קונטיקט, ארצות הברית. אביו של קולט היה בעל מטווית בדים, שם למד סמואל הצעיר את עקרונות פעולתן של מכונות שונות. הרקע הטכני שלו ותשוקתו לים הובילו אותו לעבוד כבר בגיל 15 על ספינה שהפליגה להודו. אגדה נפוצה טוענת כי קולט הגה את רעיון האקדח התופי בעודו צופה בתנועת גלגל המדחף של אונית הקיטור.

קולט רשם פטנט באירופה על אקדחו בשנת 1835, ושנה לאחר מכן גם בארצות הברית. הוא ייסד חברה עם משקיעים נוספים וייצר את האקדח הראשון ב-5 במרץ 1836. הפטנט החדשני התקבל בחשדנות גדולה, ובשל כך החברה נכשלה ופשטה רגל ב-1842, עד 1846 לא ייצר קולט אקדחים נוספים.

בשנת 1847 חזר קולט לעסקי הנשק במפעלו של איליי ויטני, ופתח בשנה שלאחר מכן מפעל משל עצמו בקונטיקט, שם שוכנת חברת "קולט" עד היום. המפעל שקולט הקים היה חדשני באותו זמן, והתבסס על עקרונות שלמד ושכלל במפעלו של ויטני במטרה להקים את החברה המתועשת הראשונה לייצור כלי נשק (עד אז היו אלו מיוצרים בטכניקות של עבודת יד).

קולט פעל גם בתחומים רבים נוספים ובהם פיצוץ מרחוק של חומרי נפץ, הנחת כבל הטלגרף התת-ימי הראשון והשימוש בתחמוצת חנקן כחומר מאלחש.

האקדח החצי אוטומטי, הקולט M-1911 הנפוץ, יוצר על ידי קולט אך מתכננו הוא ג'ון בראונינג. אקדח זה נחשב גם כיום לאחד הטובים בעולם למרות שתוכנן עוד ב-1905 (1911 היא שנת קבלתו לצבא ארצות הברית). נכון להיום חברת קולט איננה מייצרת יותר אקדחים. הרובה הנפוץ בצה"ל, M-16, מיוצר על ידי קולט (בין היתר) גם הוא.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סמואל קולט בוויקישיתוף