נציב הסחר של ארצות הברית

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
משרד נציב הסחר של ארצות הברית
Office of the United States Trade Representative
מידע כללי
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
תחום שיפוט ארצות הברית
סוכנות אם משרד הרשות המבצעת של נשיא ארצות הברית
תאריך הקמה 1962
ראש קתרין טאי
מטה מרכזי וושינגטון די. סי., ארצות הברית
עובדים 200
https://ustr.gov האתר הרשמי
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

משרד נציב הסחר של ארצות הברית (באנגלית: Office of the United States Trade Representative; בקיצור: USTR) הוא סוכנות של הממשל הפדרלי של ארצות הברית שאחראי לפיתוח ומתן המלצות לנשיא ארצות הברית בנושאי מסחר, ניהול משא ומתן ברמות שונות, תיאום מדיניות הסחר בתוך הממשלה ובין סוכנויות באמצעות ועדת מדיניות המסחר (TPSC) וקבוצת מדיניות המסחר (TPRG).

המשרד שנקרא בעבר "נציב המסחר המיוחד" (STR) והוקם תחת חוק הרחבת המסחר מ-1962, הוא חלק ממשרד הרשות המבצעת של נשיא ארצות הברית. למשרד מעל 200 עובדים, ויש לו משרדים בז'נבה שבשווייץ, ובבריסל שבבלגיה.

מבנה ארגוני[עריכת קוד מקור | עריכה]

העומד בראש המשרד מחזיק בתואר נציב הסחר של ארצות הברית (USTR), תפקיד אשר מוגדר כמשרה ברמת הקבינט של ארצות הברית, אך טכנית אינו בתוך הקבינט, כמו במקרים אחרים של ראשי משרד שאינם מחלקות, אך הם נמצאים בתוך משרד הרשות המבצעת של נשיא ארצות הברית. כדי לאייש את המשרה, הנשיא מציע מועמד מטעמו ומינויו מאושר או נדחה ברוב רגיל של הסנאט. נציב המסחר וסגנו (DUSTR) נושאים בתואר שגריר.

דוחות[עריכת קוד מקור | עריכה]

אומדן הסחר הלאומי[עריכת קוד מקור | עריכה]

דוח אומדן הסחר הלאומי על חסמי מסחר זרים (אומדן הסחר הלאומי או NTE) הוא סדרת סקרים שנתיים שהוכנו על ידי משרד נציב הסחר. מאז 1986, NTE מספק, הכו שניתן, הערכות כמותיות של השפעות זרות על הערך של יצוא אמריקאי. היצוא. המידע כולל גם פעולות שננקטו כדי לחסל את החסמים.[1] מידע זה מבוסס על מידע שמתקבל מנציב הסחר, מחלקת המסחר של ארצות הברית, מחלקת החקלאות של ארצות הברית, סוכנויות אחרות ומקורות נוספים.[1]

דוח מיוחד 301[עריכת קוד מקור | עריכה]

דוח מיוחד 301 היינו דוח המוכן מדי שנה על ידי המשרד הסחר לפי סעיף 182 של חוק סחר 1974. החוק קובע כי המשרד חייב להגיש דוח שכזה על בסיס שנתי, באפריל של כל שנה. הדוח מסווג מדינות בהתאם לחסמי הסחר שמציבים לארצות הברית.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ 1 2 Office of the United States Trade Representative. "Reports and Publications". אורכב מ-המקור ב-2013-11-11. נבדק ב-25 בנובמבר 2013. {{cite web}}: (עזרה)