כיפה (אתר אינטרנט)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
כיפה
סוג אתר חדשות
תקופת הפעילות פסח ה'תש"ס (2000) – הווה
מייסדים בעז נכטשטרן
שירותים עיקריים חדשות ותוכן לציבור הדתי
https://www.kipa.co.il
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

כיפה הוא אתר חדשות ותוכן המיועד לציבור הדתי לאומי.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הסמליל הקודם עד שנת 2021

האתר הוקם על ידי בעז נכטשטרן בשנת 2000 כאשר היה תלמיד בישיבת בני עקיבא כפר הרואה (לאחר מכן עבר לישיבת אורות שאול). מטרתו המקורית הייתה לאפשר למכור חמץ לפני פסח דרך האינטרנט והוא כלל בתחילה רק מתכונים של אמו של בעז ודברי תורה שלוקטו, תוכני הפורטל הורחבו עם הזמן.[1]

תוכן האתר[עריכת קוד מקור | עריכה]

האתר משמש כאחד מאתרי החדשות ופורטלי הרשת הדתיים המובילים.

מערכת הפורומים של האתר מגוונת ועוסקת בנושאים שונים אשר רובם סביב הווי החיים הדתי, כגון "היריון ולידה", "נשואים טריים", "ישיבות", "שירות לאומי וכן פורומים של תנועות נוער ויישובים דתיים. הפורומים הבולטים ביותר הם "הורות ומשפחה" העוסק בנושאי זוגיות וילדים, התרבות של המגזר הציוני דתי ונושאים בוערים שעל סדר היום המגזרי ופורום "לא כלה דרכנו" העוסק בנושא הפנויים פנויות במגזר הדתי לאומי.

בעז נכטשטרן, מייסד כיפה

באתר קיימת גם פינת מתכונים כשרים משוכללת אשר הוקמה על בסיס פורום המתכונים, מספר בלוגים, מדורים קבועים ואמרים בנושאים שעל סדר היום, כגון פרשת השבוע, משפחה, כשרויות, חדשות ועוד.

באתר ישנו מדור שאלות ותשובות, שבו ניתן לשאול רבנים מתחומים שונים מגוון שאלות. כמו כן, ישנה אפשרות להתייעצות עם אנשי מקצוע. מבין הרבנים שעונים ניתן למנות את הרב יוסף אלנקווה, הרב יובל שרלו, הרב יהודה עמיחי, רבני ארגון כושרות, רבני ארגון בית הלל, רבני מכון התורה והארץ, רבני ישיבת ברכת יוסף, רבני ישיבת הר ברכה, הרב משה קליין, הרב בן ציון אלגאזי, הרב ברוך אפרתי, הרב בניהו ברונר, הרב אלדד יונה, ועוד רבים מרבני הציונות הדתית.

בנוסף ישנן באתר רשימות וביקורות על מקוואות ברחבי הארץ, פינת ביקורת סרטים עם דירוגי צפייה לפי אמות מידה הלכתיות וחינוכיות, לוחות מכירה שונים, דוגמאות לכיפות, הכרויות, קישורים לאתרי יהדות שונים וכן אתר לקראת חתונה.

בין כותבי המאמרים והבלוגים באתר, ניתן למצוא את הרב יובל שרלו, הרב אלדד יונה, הרב ירֹחם שמשוביץ, דוד נתיב, אלישיב רייכנר, נדב גדליה, אהוד מקסימוב, שירה אליצור, יוני לביא ועוד.

פעילויות נוספות[עריכת קוד מקור | עריכה]

כנס מטעם אתר כיפה שנערך ב-2007

בנוסף לפעילות באינטרנט ארגן האתר בשנים 2006 עד 2008 כנס שנתי בנושא "יהדות, חברה ואינטרנט" בשיתוף עם מכללת ליפשיץ. הכנס שילב הרצאות ופאנלים של רבנים, אקדמאים, פעילי אינטרנט ואישי ציבור, ועסק בהיבטים השונים של יחסי הגומלין בין האינטרנט והחברה הדתית.

החברה המפעילה את כיפה משמשת כחברת אינטרנט המייצרת אתרים מגוון גופים בציונות הדתית כדוגמת צהר, ישיבות הסדר שונות ואחרים.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא כיפה בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]


ערך זה הוא קצרמר בנושא יהדות. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.