חנניה צ'ולק

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
חנניה צ'ולק בברכה בחופה

הרב חנניה צ'ולק (נולד ב-24 ביולי 1954) הוא מייסדה ומנהלה של עמותת עזר מציון, העוסקת בסיוע פרא-רפואי לחולים ולמוגבלים. ועורך עלון תורני שבועי בענייני פרשת שבוע ומועדים.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

נולד וגדל בבני ברק לרב עזרא ולאילה, יוצאי גרמניה. אביו עלה ארצה ערב מלחמת העולם השנייה. אימו בת למשפחת הרבנים מאיר. דודו הוא הרב יששכר מאיר ראש ישיבת הנגב.

צ'ולק הוא בוגר ישיבת פוניבז', והיה מקורב לרב שך. בשנותיו האחרונות של הרב שך היה צ'ולק מהצוות הקרוב שסעד אותו.

ב-1979 הקים צ'ולק את עמותת עזר מציון בביתו. המטרה המרכזית בהקמת הארגון הייתה לסייע למשפחות חולים המאושפזים בבתי החולים, בעיקר דרך אספקת ארוחות חמות. בהמשך התרחבה פעילות הארגון והגיעה לפריסה ארצית של כ-40 סניפים. כיום פועלת העמותה מבניין רב קומות השוכן במזרח בני ברק. בבניין מחלקה להשאלת ציוד רפואי, בריכה טיפולית, מרכז לייעוץ רפואי, מחלקה לטיפול בנפגעי טרור, מעונות לילדים עם תסמונת דאון ופיגור, אגף להתפתחות הילד ועוד. ברשות העמותה אמבולנסים רבים.

צ'ולק הקים את המאגר הלאומי לתורמי מח עצם. מאגר זה הוא המאגר היהודי הגדול בעולם למח עצם והקמתו שיפרה את סיכויי ההחלמה של יהודים החולים בלוקמיה במאות אחוזים[דרוש מקור]. עד לשנת 2021 ניצלו חייהם של כ-3920 חולי לוקמיה בזכות מאגר זה. הקים גם את "אורנית", בית החלמה לילדים ונוער חולי סרטן השוכן בפתח תקווה.

ב-1991 זכה באות הנשיא להתנדבות. ב-2008, זכתה עמותת עזר מציון שתחת ניהולו של צ'ולק בפרס ישראל על מפעל חיים עבור תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה. במאי 2010 קיבל צ'ולק תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת בר-אילן[1].

הרב צ'ולק מתגורר בבני ברק. היה נשוי ללאה, שנפטרה באוקטובר 2013 מסרטן[2]. חייה נסקרו בספר "בקומה השנייה מאחורי הדלת" שכתבה כלתם הדסה. הוא אב ל-16 ילדים, מהם ארבעה מאומצים. ב-2015 נשא את רות כהן.

הרב צ'ולק מוציא לאור כל שבוע עלון תורני בענייני פרשת שבוע ומועדים, העלון מחולק חינם ומופץ בעיקר בבני ברק.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ נתנאל כ"ץ, ד"ר לשם כבוד לרב חנניה צ'ולק, באתר ערוץ 7, 13 במאי 2010
  2. ^ ירון קלנר, נפטרה הרבנית לאה צ'ולק - מייסדת עזר מציון, באתר ynet, 20 באוקטובר 2013
ערך זה הוא קצרמר בנושא ישראלים. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.