הגירה בלתי חוקית לארצות הברית

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
שלט אזהרה במעבר הגבול בין ארצות הברית לבין קנדה

הגירה בלתי חוקית לארצות הברית מתייחסת להגירה של תושבים אשר אינם אמריקאים לארצות הברית תוך כדי הפרת חוקי ההגירה והאיזרוח של ארצות הברית.

הגירה בלתי חוקית לארצות הברית נחשבת לפי החוקים האמריקאים לעבירה שהעונש עליה לרוב הוא גירוש. כניסה לארצות הברית דרך הגבול ללא אישור ממשלתי או ללא ויזת תייר נחשבת לעבירה השכיחה ביותר. כניסה לארצות הברית לעבודה עונתית ללא האישורים הממשלתיים המתאימים מסווגת בדרך כלל אף היא כהגירה בלתי חוקית, אפילו כאשר כוונתו של הנאשם לחזור לארצו כאשר עונת העבודה תסתיים. הובלה מאורגת של מהגרים בלתי-חוקיים או סיוע שיטתי בכניסתם למדינה עלול להוביל לתביעה בגין הפרת חוק RICO (החוק ללוחמה בפשע מאורגן), הטומנת בחובה עונשים כבדים ביותר[1].

שירותי ההגירה והאזרחות של ארצות הברית (USCIS) היא הסוכנות הפדרלית הראשית האחראית לאכיפת חוקי ההגירה והאיזרוח בארצות הברית.

אוכלוסיית המהגרים הבלתי חוקיים בארצות הברית מוערכת כיום בכ-12 מיליון בני אדם. ההערכה היא כי 57% מן המהגרים הבלתי חוקיים מגיעים במקור ממקסיקו, 24% משאר אמריקה הלטינית, ו-19% ממקומות אחרים בעולם.

עבודה והגירה בלתי חוקית בארצות הברית[עריכת קוד מקור | עריכה]

העונש על לכידת עובד/ת בלתי-חוקי/ת בארצות הברית הוא מעצר ל-10 ימים, קנס כספי, ואיסור כניסה של 10 שנים, עד לכל החיים לארצות הברית. סעיפי האישום יכולים להיות: הונאה נגד ארצות הברית, הונאת ויזה, סיוע למהגרים לא חוקיים, הלבנת כספים ועוד. לחברות אלו משתלם לשדל עובדים שכאלו להגיע לעבוד בארצות הברית, שכן הם נאלצים לשלם חלק נכבד ממשכורותם לתשלום שכירות המגורים, שנמצא בבעלות החברה המעסיקה, דבר המגדיל את רווחי החברות ומייצר תעסוקה לעורכי הדין של חברות אלו. בנוסף לשוטרים המקומיים והפדרליים, לרשויות הפדרליות, לאוניברסיטאות וכו'. אך מעמידות את העובדים במצב של אפשרות לכליאה ומעצר, בנוסף מונע אפשרות תעסוקה של עובדים אלו במשרדים הממשלתיים במדינת ישראל לאחר שובם ארצה. כשלרשות הפדרלית כל האמצעים לאתר עובדים ייעודיים אלו טרם הכניסה לארצות הברית ומניעת כניסתם.[2][3][4] במקרה והחברה מספיק רווחית ומעוניינת להעסיק עובד, החברה עצמה תכסה את עלויות ההכשרה המקצועית, הוצאת אשרת העבודה ואף הוצאת האזרחות הרלוונטית.

גורמים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ישנם תמריצים רבים המושכים זרים לארה"ב. רוב המהגרים הבלתי חוקיים המגיעים לאמריקה מגיעים למען הזדמנויות טובות יותר לתעסוקה, מידה רבה יותר של חופש, הימנעות מדיכוי פוליטי, חופש מאלימות, רעב ואיחוד משפחות.

סקרים בינלאומיים של ארגון גאלופ מ-2013 עד 2016 ב-156 מדינות זרות מצאו שכ-147 מיליון מבוגרים יעברו לארה"ב, אם היו יכולים, מה שהופך אותה למדינת היעד הרצויה ביותר עבור מהגרים פוטנציאליים ברחבי העולם, ואחריה גרמניה וקנדה.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך זה הוא קצרמר בנושא ארצות הברית. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.