דרור גלוברמן

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
דרור גלוברמן
לידה 24 בדצמבר 1977 (בן 46)
חיפה, ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראלישראל ישראל
קישורים חיצוניים
טוויטר DrorGloberman
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
דרור גלוברמן (במרכז) עם להקת נאג' חמאדי

דרור גלוברמן (נולד ב-24 בדצמבר 1977) הוא עיתונאי, מוזיקאי ומנחה טלוויזיה ישראלי.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

גלוברמן נולד ב-1977 בחיפה. אובחן כילד מחונן ולמד בכיתת המחוננים בבית הספר "ליאו באק" בעיר. כתלמיד תיכון, ערך את עיתון בית הספר, שידר בתוכנית הרדיו לנוער "בראש צעיר" בקול ישראל, וכתב במוסף הנוער של המקומון החיפאי "כלבו" מרשת שוקן.

את שירותו הצבאי החל כלוחם במערך הנ"מ, ולאחר שהפרופיל הרפואי שלו ירד, נבחן והתקבל לשירות ככתב בביטאון חיל האוויר.

עם שחרורו מצה"ל, הצטרף לעיתון "מעריב", שם היה חבר מערכת בין השנים 19992009. בתחילה כיהן ככתב היי-טק ומחשבים. בשנת 2005 מונה לעורך מדור ההיי-טק של "מעריב", "מעריב און-ליין". בשנים 2006–2008 ערך את מוסף העסקים בסוף השבוע של "מעריב", "עסקים שישי". בין היתר, חשף ב"מעריב" ב-2001 את דליפת מרשם האזרחים הממוחשב מידי המפלגות לרשת האינטרנט. ב-2005 היה העיתונאי הישראלי הראשון (יחד עם עמית כהן) שפרסם[1] את דבר קיומו של המל"ט התוקף של חיל האוויר, המכונה "פרויקט זיק", ואת מעורבותו בחיסולם של גורמי טרור ברצועת עזה על ידי צה"ל.

השתתף כמגיש פינות בתוכניות טלוויזיה ורדיו שונות, בהן "זומביט" של הטלוויזיה החינוכית, תוכנית הבוקר של ערוץ 10, תוכנית הצהריים של רדיו תל אביב, ותוכנית הסאטירה של גלי צה"ל, "יתוש בראש", כקלידן. כמו כן, הגיש את פינת הטכנולוגיה בתוכנית "לילה כלכלי" בערוץ 10. בנוסף, עסק בייעוץ אסטרטגי לנוכחות ברשת האינטרנט.

בין השנים 20092011 היה גלוברמן חבר מערכת בחברת החדשות של ערוץ 2, בה שימש כמגיש, מבזקן וככתב לענייני תרבות וטכנולוגיה. ממרץ 2010 הגיש עונה של התוכנית "לידיעת הגולשים" בשידורי קשת.

באוגוסט 2011 החל להגיש בשידורי אותה זכיינית גם את תוכנית המגזין "אנשים". במקביל, ערך את ערוץ הדיגיטל באתר "מאקו".

ביולי 2012 מונה באופן זמני[2] להחליף את דליה מזור לצדו של יואב לימור כמגיש תוכנית הבוקר של קשת, "יום חדש". הוא השתתף בהנחיית התוכנית עד ינואר 2013.

באוקטובר 2012 הושק אתר האינטרנט "NEXTER", העוסק בחדשות מעולם הטכנולוגיה, בתרבות האינטרנט ובביקורת מוצרים. גלוברמן הקים את האתר כחלק מ-"mako", והוא משמש כעורכו הראשי.

בספטמבר 2017 הצטרף לגלי צה"ל כמגיש התוכנית "רבע לדיגיטל"[3]. בהמשך שונה שמה ל"השורה התחתונה" וכיום נקראת התוכנית "העתיד עכשיו"[4]. היא עוסקת בחדשנות ובטכנולוגיה בעולמות מגוונים.

בינואר 2018 החל להגיש את התוכנית NEXT בקשת 12 - תוכנית יומית העוסקת בחדשנות וטכנולוגיה ובהשפעתן על בני האדם. התוכנית יזמה את קמפיין "נמאס מהפקס"[5], שדחף לחקיקת חוק פנייה לגופים ציבוריים באמצעי קשר דיגיטליים, המכונה "חוק הפקסים". החוק, שעבר בקריאה שנייה ושלישית ביולי 2018, מחייב גופים רשמיים של מדינת ישראל להציע לציבור אמצעי התקשרות דיגיטליים - ואוסר עליהם לקבל פניות באמצעות מכשיר הפקס בלבד.

בנובמבר 2018 היה העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את המדליף אדוארד סנודן, איש שירותי הביטחון האמריקאי לשעבר, ממקום מחבואו במוסקבה. בראיון תקף סנודן את תפקידם של מדינת ישראל ושל ההיי-טק הישראלי בהפרת זכויות אדם במדינות רבות בעולם.

במהלך 2019 הגיש גלוברמן את הסדרה "חיות רשת" בכאן חינוכית, שבה ראיין כוכבי רשת ביחד עם ילדים ובני נוער.

באוקטובר 2019 שודר בשידורי קשת הסרט הדוקומנטרי "הקרב על המוח"[6] שיצר גלוברמן, ובו עסק בשלל הבעיות שהועצמו בעידן הרשתות החברתיות: התמכרות, דיכאון, בדידות, ירידה ביחסים האינטימיים, קיטוב, קיצוניות, התפשטות הפייק ניוז, פריחת קונספירציות, התפוררות האמון בתקשורת, במוסדות המדינה ובדמוקרטיה. הסרט עסק בצדדים ההרסניים של האינטראקציה בין טכנולוגיות מתקדמות כמו בינה מלאכותית, ביג דאטה ורשתות חברתיות לבין המוח האנושי. לסרט התראיינו בכירים בפייסבוק העולמית ובהם שריל סנדברג, וכן פרופ' דן אריאלי, טריסטן האריס ואחרים. הסרט זכה לרייטינג גבוה ולהדים בעיתונות[7].

בקיץ 2020 החל לשדר, במקביל לתוכנית NEXT, את הפודקאסט השבועי "בזמן שעבדתם" בו הוא משוחח עם דני פלד, מנהל שותף בקרן KDC של קשת, והשניים מנתחים התרחשויות בתחומי החדשנות והטכנולוגיה. הקלטת הפודקאסט מצולמת ומשודרת גם כתוכנית בשידורי קשת[8]. זהו הפודקאסט הראשון שמופק על ידי קבוצת קשת, והחדירה הראשונה שלה לעולם התוכן הזה.

באפריל 2021 שודר בשידורי קשת הסרט הדוקומנטרי השני בסדרת "הקרב על המוח" בשם "תעשיית השקרים"[1], שחשף את המנגנונים הפוליטיים והעסקיים שמאחורי תעשיית הפייק ניוז, הבוטים והאווטארים ברשת. בסרט נחשפה לראשונה מעורבות של מדינה זרה במערכת הבחירות לכנסת העשרים ושלוש שנערכה במרץ 2020. לפי הפרסום, מטרת המעורבות הייתה לקדם את בחירתו של המועמד בני גנץ ולהביא למפלתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. מאז הופקו ושודרו שני סרטים נוספים בסדרה.

גלוברמן נשוי לחן, אותה הכיר במהלך עבודתם המשותפת ב"מעריב". השניים הורים לשלוש בנות.

פרסים[עריכת קוד מקור | עריכה]

בינואר 2022 הוכתר הפודקאסט ״בזמן שעבדתם״ כ"פודקאסט השנה בטכנולוגיה", בתחרות השנתית של אתר Geektime. הפודקאסט זכה שוב בתחרות ב-2023. באוקטובר 2023 זכה גלוברמן עם התוכנית "העתיד עכשיו" בפרס המצויינות של מפקד גל"צ.

קריירה מוזיקלית[עריכת קוד מקור | עריכה]

גלוברמן מנגן בגיטרה וקלידים.

משנת 2003, הוא מלווה כקלידן את המוזיקאי יובל גורביץ' וחבר בהרכב "המדור לחיפוש קרובים". השתתף בהקלטות אלבומו השני של גורביץ', "עורב", בהוצאת הלייבל "אירסיי" (earsay) של האוזן השלישית.

גלוברמן חבר מאז 2005 בלהקת "נאג' חמאדי", שבה חברים דרור פויר, אראל סג"ל, אור הלר[9] וטל לזר. באוקטובר 2014 הוציאה הלהקה את הסינגל הראשון "אל תלכי לישון"[10]. באוקטובר 2015 הלהקה הוציאה לאור את אלבום הבכורה שלה, "הלהיטים ששינו את העולם (חלק א')". גלוברמן השתתף בהלחנת השירים באלבום ובביצועם.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דרור גלוברמן בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]