דיספוריה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

דיספוֹריה (Dysphoria; מיוונית: δύσφορος, מורכב מ-δυσ, קשה ו-φέρειν, לשאת) היא מצב רוח של חוסר שביעות רצון או אי-נוחות עמוקה. בהקשר פסיכיאטרי, לדיספוריה עלולים להתלוות דיכאון, חרדה וסערה נפשית. למונח זה משמעות גם בתחושת אי-נוחות עם הגוף, במיוחד במקרים של דיספוריה מגדרית. תגובות שכיחות לדיספוריה הן מצוקה רגשית ואדישות.

בפסיכיאטריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

מצבים רבי-עוצמה של מצוקה ושל אי-נוחות מגבירים את הסיכוי להתאבדות, כמו גם תחושת אי-הנוחות של אדם עם עצמו. הקלה בדיספוריה היא אפוא בעדיפות גבוהה בטיפול הפסיכיאטרי. ניתן לטפל בגורמים הבסיסיים כגון דיכאון והפרעה דו-קוטבית, או בתסמינים הדיספוריים עצמם.

דיספוריה מגדרית[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – דיספוריה מגדרית

דיספוריה מגדרית היא אי-נוחות, אומללות או מצוקה שחש אדם כתוצאה ממגדרו או ממינו הפיזיולוגי. בגרסה הנוכחית (DSM-5) של המדריך לאבחון וסטטיסטיקה של הפרעות נפשיות מוזכר מונח זה בעדיפות גבוהה יותר על המונח "הפרעת זהות מגדרית". ב-DSM-5 מוצג המונח "אי-הלימה מגדרית" (gender incongruence) כמזהה טוב יותר ופחות כיוצר סטיגמות.[1]

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ Fraser, L; Karasic, D; Meyer, W; Wylie, K (2010). "Recommendations for Revision of the DSM Diagnosis of Gender Identity Disorder in Adults". International Journal of Transgenderism. 12 (2): 80–85. doi:10.1080/15532739.2010.509202.