דייוויד דייוויס

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
דייוויד דייוויס
David Davies
דייוויד דייוויס בשנת 1887
דייוויד דייוויס בשנת 1887
לידה 21 במאי 1864
בלאראט, אוסטרליה עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 26 במרץ 1939 (בגיל 74)
לו, הממלכה המאוחדת עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים
  • אוניברסיטת הפדרציה אוסטרליה
  • Ballarat Clarendon College עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

דייוויד דייוויסאנגלית: David Davies‏; 21 במאי 186426 במרץ 1939) היה אמן וצייר אוסטרלי, שהיה קשור לאסכולת היידלברג, תנועת האמנות המערבית המשמעותית הראשונה באוסטרליה.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

נולד וגדל בבלאראט, ויקטוריה, דייוויס למד בשיעורי אמנות בבית הספר למכרות ותעשיות. לאחר מכן למד בגלריה הלאומית של בית הספר לאמנות בויקטוריה (אנ') במלבורן, הוא למד אצל פרדריק מק'קבין וג'ורג' פולינגסבי, יחד עם ג'ון לונגסטאף, עמנואל פיליפס פוקס בין השנים 1886–1890. במהלך תקופה זו, הוא ביקר לעיתים קרובות את ארתור סטריטון וציירים אחרים במחנה האמנים איגלמונט (אנ'). האמנים שהו בבית חווה (אנ') שנמצא בבעלות צ'ארלס דייוויס, אחיה של רעייתו לעתיד של דייוויד דייוויס.

בשנת 1890 הגיש דייוויס את ציורו "תחת עומס וחום היום" לתחרות המלגות לנסיעה של בית הספר בגלריה הלאומית, אך הפסיד. עם זאת, האספן הפרטי ג'יימס אודדי רכש את הציור ומאוחר יותר מכר אותו לגלריה לאמנות של בלאראט (אנ'). דייוויס השתמש בכספי הרכישה הזו כדי לנסוע לאירופה. בהיותו שם למד אצל ז'אן פול לורנס (אנ') בפריז, ומאוחר יותר הצטרף לבית הספר סנט אייבס (אנ'), מושבת אמנים בקורנוול.

בשובו למלבורן בשנת 1893, עבר דייוויס לפרבר הכפרי טמפלסטו (אנ'), שם החל לצייר את הנוף המקומי באוויר החופשי במהלך הערב. נופים ליליים אלה, רבים מהם נקראים פשוט Mooonrise, הם בין יצירותיו הידועות ביותר, וניתן למצוא אותם באוספים רבים במוזיאוני האמנות הגדולים באוסטרליה, כולל בגלריה לאמנות של אוסטרליה הדרומית (אנ'), הגלריה הלאומית של אוסטרליה (אנ') והגלריה הלאומית של ויקטוריה.

בתחילת 1896 עברו דייוויס ומשפחתו לצ'לטנהאם (אנ'), מלבורן.

דייוויס ערך תערוכת יחיד מוצלחת במלבורן במאי 1926.[1]

בשנת 1932 דייוויס עבר ללואה (אנ') שבקורנוול, אנגליה, שם נפטר ב־26 במרץ 1939.

מורשת[עריכת קוד מקור | עריכה]

תערוכה גדולה של עבודותיו של דייוויס, שאורגנה על ידי הגלריה לאמנות של בלאראט, נדדה במספר גלריות באוסטרליה בשנים 1985–1986.

רחוב דייוויס קלוז בפרוור קונדר (אנ') של קנברה, נקרא לכבודו. [2]

גלריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דייוויד דייוויס בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ Candice Bruce, 'Davies, David (1864 - 1939)', Australian Dictionary of Biography, Vol. 8, MUP, 1981, p. 232.
  2. ^ "National Memorial Ordinance 1928 Determination of Nomenclature Australian Capital Territory National Memorials Ordinance 1928 Determination of Nomenclature"