דוד מאיר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
דוד מאיר
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 7 ביוני 1926
ניו יורק, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 14 בדצמבר 1992 (בגיל 66)
ירושלים, מדינת ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום קבורה בית הקברות סנהדריה עריכת הנתון בוויקינתונים
לימודי רפואה ישיבה יוניברסיטי עריכת הנתון בוויקינתונים
תפקידים רופא, מנהל כללי עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

דוד מרדכי מאיר (7 ביוני 192614 בדצמבר 1992) היה רופא ישראלי יוצא ארצות הברית, אשר כיהן כמנהל הכללי השלישי של בית החולים שערי צדק בירושלים.

קורות חיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

דוד מאיר נולד בברוקלין שבניו יורק כדוד מרדכי ליפשיץ, בן למשפחה שמוצאה מליטא. לימים שינה את שם משפחתו למאיר, כשמו הפרטי של אביו.

מאיר למד בישיבת תורה ודעת. השלים לימודי תואר ראשון בכימיה בישיבה יוניברסיטי וסיים את לימודי הרפואה באוניברסיטת אוטווה שבקנדה. התמחה בפתולוגיה תוך כדי שירות כרופא בחיל האוויר של ארצות הברית. שירת בקוריאה כרופא בחדר מיון. בשנת 1958 הצטרף לסגל הקולג' החדש לרפואה על שם אלברט איינשטיין בישיבה יוניברסיטי וניהל בו את התוכנית ללימודי הפתולוגיה.

בישראל[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1968, בגיל 42, עלה מאיר לישראל ומונה כמנהל הכללי של בית החולים שערי צדק, לאחר פטירתו הפתאומית של קודמו ד"ר פאלק שלזינגר.[1] הוא תואר ככוח המניע בבניית הקמפוס החדש של בית החולים ליד שכונת בית וגן ובהעברת בית החולים אליו[2], מהלך שבעטיו גם הופנתה כלפיו ביקורת, שכן הוא היקשה על מצבו הכספי של בית החולים[3]. בימיו נפתחו בבית החולים מחלקות ושירותים חדשים רבים.[4] כיהן כמנהל בית החולים עד 1981.

נטורי קרתא התנגדו למינויו של מאיר למנהל בית החולים בשל עיסוקו כפתולוג[5]. בחודש אפריל 1969 הושחת ביתו על ידי קבוצה של חרדים, שגם פגעו באמו הזקנה, בטענה שמאיר מאפשר נתיחות מתים בבית החולים בניגוד להלכה היהודית.[6] בחודש יולי 1969 מנעו בעדו חרדים בשל אותה טענה מלהתפלל ליד הכותל המערבי.[7]

מאיר לימד פתולוגיה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית. הוא גם שימש כחבר חבר הנאמנים של אוניברסיטת בר-אילן והיה ממייסדי האגודה לרפואה ומשפט.

ב-14 בדצמבר 1992 נפטר דוד מאיר בירושלים. הוא מת מפצעים שנגרמו לו כשנפגע על ידי מכונית ליד ביתו בעיר. נקבר בבית הקברות סנהדריה.

מאיר היה נשוי ואב לשלושה.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ שלושה ימים לאחר כניסתו לתפקידו כמנהל בית החולים שערי צדק התרחש פיגוע בשוק מחנה יהודה, אשר בית החולים קלט את מרבית הנפגעים ממנו (צבי לביא, לא באתי לחולל מהפכה, מעריב, 11 בדצמבר 1968, באתר עיתונות יהודית היסטורית).
  2. ^ פרופ' דוד מאיר באתר המרכז הרפואי שערי צדק.
  3. ^ SHAARE ZEDEK DIRECTOR-GENERAL: HADASSAH CAN EXPAND AND FLOURISH IF CHANGES ARE MADE, באתר Jerusalem Post, FEBRUARY 9, 2014, ריאיון עם פרופ' יונתן הלוי
  4. ^ אתר המרכז הרפואי שערי צדק.
  5. ^ החרדים מכינים הפגנה נגד מנהל ביה"ח שערי צדק, מעריב, 29 באוקטובר 1968
  6. ^ ידיעה על השחתת ביתו של מאיר, באתר JTA.
  7. ^ יוסף צוריאל, חרדים קנאים התנכלו לד"ר מאיר; הפריעו לתפילתו ליד הכותל המערבי, מעריב, 27 ביולי 1969