אברהם רובינשטיין

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אברהם רובינשטיין
לידה 18 ביוני 1958 (בן 65)
ל' בסיון ה'תשי"ח
בני ברק, ישראל
מדינה ישראלישראל ישראל
השכלה תלמיד ישיבה
מפלגה דגל התורה
ראש עיריית בני ברק
20 בנובמבר 201819 במרץ 2024
(5 שנים ו־17 שבועות)
כממלא מקום ראש עיריית בני ברק
2013
סגן ראש עיריית בני ברק
2004 – נובמבר 2018
(כ־14 שנים)
מזכיר מועצת גדולי התורה של דגל התורה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אברהם רובינשטיין (נולד בל' בסיוון תשי"ח, 18 ביוני 1958) הוא פוליטיקאי חרדי שכיהן כראש עיריית בני ברק ומזכיר מועצת גדולי התורה של דגל התורה.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

נולד לזאב ושרה רובינשטיין וגדל בבני ברק. למד בישיבת אור ישראל בפתח תקווה ולאחר מכן בישיבת פוניבז'. נישא ליהודית אלפא, נינת הרב מאיר קרליץ. לאחר נישואיו למד בכולל חזון איש.

בשנות ה-80 היה ממקימי בית הכנסת "נחלת משה" בבני ברק. הוא משמש כגבאי הראשי של בית הכנסת וביוזמתו הפך המקום למרכז לשיעורי תורה. כמו כן הוא מנהל את רשת הכוללים "נחלת משה" שהסניף המרכזי שלה שוכן בבית כנסת זה ומונה מאות אברכים.

רובינשטיין חבר מזכירות מפלגת דגל התורה. בסוף שנות ה-90 מונה למזכיר מועצת גדולי התורה של דגל התורה. במסגרת תפקיד זה ביצע שליחויות שונות והעברת מסרים בין רבני דגל התורה[1]. הוא גם חבר הנהלת החינוך העצמאי[2] וחבר הנהלת קרן השביעית, המסייעת באופן כלכלי לחקלאים שומרי שביעית[3].

בשנת 1998 נבחר למועצת עיריית בני ברק מטעם דגל התורה. בשנת 2004 התמנה לסגן ראש העיר ובפברואר 2013, עם התפטרותו של ראש עיריית בני ברק יעקב אשר שנבחר כחבר הכנסת ה-19 מטעם רשימת יהדות התורה, נבחר רובינשטיין על ידי מועצת העירייה לראשות העיר, עד לעריכת הבחירות לרשויות המקומיות[4]. בנובמבר 2013, לאחר בחירת חנוך זייברט לראש העירייה, שב רובינשטיין לכהן כסגן ראש העיר.

רובינשטיין היה מקורב לרב חיים קניבסקי[5]. הרב קניבסקי המליץ על רובינשטיין כמועמד להחליף את אשר, ובמכתב לרב אהרן ליב שטינמן כתב: "נראה לעניות דעתי שהאיש המתאים להיות ראש העיר הלא הוא ידידנו הרב אברהם רובינשטיין, כי הוא שואל כל דבר ועושה ככל אשר מורים לו והוא מאוד אהוב על הבריות". ב-2010 נוצר בין השניים גם קשר משפחתי: בנו של רובינשטיין נישא לנכדת הרב קניבסקי, בת בנו הרב שלמה, ראש ישיבת קריית מלך.

בבחירות שהתקיימו ב-30 באוקטובר 2018 קיבל רובינשטיין כ-82% מהקולות ונבחר לראשות עיריית בני ברק. הוא נכנס לתפקידו ב-20 בנובמבר 2018.

לקראת בחירות לרשויות המקומיות בשנת 2023 הודיע על פרישה מהחיים הפוליטיים[6].

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אברהם רובינשטיין בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]