קורס קציני שריון

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
(הופנה מהדף קק"ש)
צוערי קורס קציני שריון , בטקס סיום קורס קציני יבשה בבה"ד 1, יולי 2022

קורס קציני שריון (בראשי תיבות: קק"ש) הוא ההשלמה החילית של צוערי חיל השריון. משכה כארבעה חודשים, בהם לומדים ומתרגלים הצוערים את הטכניקות והמיומנויות הנדרשות לפיקוד והפעלת מחלקת טנקים.

מבנה הקורס[עריכת קוד מקור | עריכה]

המבנה הכללי של הקורס[עריכת קוד מקור | עריכה]

קורס קציני השריון נמשך כ-7 חודשים וכולל שלושה חודשים של קורס קציני יבשה קרביים וארבעה חודשים של השלמה חילית. במהלך קורס הקצינים לומדים הצוערים לפקד על מחלקת טנקים בשיתוף פעולה הדוק עם היחידות המתמרנות האחרות, ניווטים ולחימת תמרון יבשתית.

בסיום הקורס מוענקות לצוערים דרגת סגן-משנה (סג"ם). לאחר הקורס הקצינים משתבצים בתפקידים שונים במערכי החיל ביניהם: מפקדי מחלקות בפלוגות המבצעיות בחטיבות חיל השריון, מפקדי מחלקות בהכשרה (טירונות, צמ"פ, קמ"ט), או מפקדי מחלקות בהשלמה של קורס קציני השריון בבסיס האימונים החטיבתי בשיזפון.

מבנה שלב ההשלמה החיילית[עריכת קוד מקור | עריכה]

הקורס מתקיים אחת לארבעה חודשים בגדוד 196 במחנה שיזפון. אל הקורס מגיעים מפקדי טנקים מכל חטיבות השריון לאחר שסיימו את קורס קציני יבשה בבית הספר לקצינים בבה"ד 1. הקורס נחשב לאחד היקרים בצה"ל בשל עלויות הפעלת הטנקים והתחמושת הרבה הנורית בו.

תוכני הקורס[עריכת קוד מקור | עריכה]

במהלך הקורס לומדים הצוערים את תורת הלחימה של חיל השריון ואת הפעלת מחלקת הטנקים במתארים שונים כשטח פתוח, שטח הררי ושטח עירוני ובנוי. בתרגילים רבים מושם דגש על כיבוש יעדים מבוצרים ופריצת מכשולים. אופן לימוד הפעלת מחלקת הטנקים הוא מדורג: ראשית בשיעורים עיוניים, לאחר מכן בתרגילים ייצוגיים על גבי האמרים ובהמשך על גבי טנקים. הצוער מתרגל הפעלת מחלקת טנקים בודדת, ובשלבים מאוחרים יותר, במסגרת פלוגתית. דגש רב מושם על הקרב המשולב. בשלביו האחרונים של הקורס מתקיימת סדרת הקרב המשולב, בו נערכים תרגילי פלוגה וגדוד ביחד עם צוערי ההשלמות האחרות. מעבר לידע והמיומנויות הנדרשות בקרב, מוקדש פרק בקורס ללימוד שגרת המחלקה: ניהול המחלקה בשגרה, דרכי הנחלת ערכי צה"ל לחיילים, חינוך ופיתוח הכושר הגופני. השכלתו של הצוער בתחום ההיסטוריה הצבאית והטקטיקה חשובה, והצוערים נדרשים לכתיבת עבודה באחד מהנושאים הללו. הקורס תובעני מאוד ודורש מאמץ רב מהצוער: שעות השינה מועטות, ויש מספר רב של תרגילים מבחנים ומטלות.

מפקדי הצוערים בקורס קציני שריון מכונים גנק"שים (גנני קורס קציני שריון).

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קורס קציני שריון בוויקישיתוף