חטיפת נטשה קמפוש

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
(הופנה מהדף נטשה קמפוש)
נטשה קמפוש, 2019

נטשה קמפושגרמנית: Natascha Kampusch, נולדה ב-17 בפברואר 1988) היא אזרחית אוסטרית אשר נחטפה ב-2 במרץ 1998 בהיותה ילדה בת עשר בעת דרכה לבית ספר, והוחזקה על ידי חוטפה וולפגנג פריקלופיל (Wolfgang Priklopil) כמעט שמונה שנים וחצי, עד שנמלטה ב-23 באוגוסט 2006.

החטיפה[עריכת קוד מקור | עריכה]

החטיפה התרחשה ב-2 במרץ 1998. באותו הבוקר התחוללה מריבה בין נטשה לאמה. מאחר שיום זה הסתיים בחטיפה הועלתה סברה כי היעלמותה של הילדה קשורה למריבה עם האם. אביה של נטשה אף האשים את אשתו לשעבר כאחראית להיעלמותה של קמפוש, טענה שאחר-כך הוא נאלץ להתנצל עליה.

בפועל- באותו יום הלכה קמפוש מבית מגוריה ברובע דונאוושטט- כשהיא הולכת לכיוון בית ספרה, אליו לא הגיעה מעולם באותו יום. עדי ראייה דיווחו כי ראו אותה נכנסת למכונית מסחרית לבנה, שאחוריה וחלונותיה שחורים והאותיות G או GF היו רשומות בלוח הרישוי של הרכב. חיפוש מאסיבי התנהל בכל האזור אך ללא תוצאות. מעל ל-700 כלי רכב אשר תאמו על פי העדויות את זה של החוטף נבדקו, כולל זו השייכת לחוטף ושהוחזקה בביתו בשטראסהוף שבצפון אוסטריה, כחצי שעה נסיעה במכונית מווינה. פריקלופיל טען שבאותו הבוקר של 2 במרץ 1998 הוא היה לבדו בביתו. חקירה מתקדמת נוספת בנושא לא הופנתה אליו כיוון שהמשטרה הסתפקה בהסבריו המשכנעים, ויתר על כן הוא היה חסר כל רישום פלילי.

ביתו של וולפגנג פריקלופיל שבו הוחזקה נטשה קמפוש

השבי[עריכת קוד מקור | עריכה]

קמפוש הוחזקה בחדר קטן שנבנה מתחת לאדמה, שהיה אטום עם שתי דלתות ודלת חזקה מפלדה.

במשך שנותיה הראשונות בשבי היא לא הורשתה לעזוב את המרחב הקטן שבו חיה. לאחר כמה שנים הורשתה קמפוש לעצב מחדש את החדר לפי העדפותיה, וכשגבר ביטחונו של פריקלופיל היא הורשתה להסתובב בגינתו (יוני 2005), וכמו כן בפברואר 2006, חצי שנה לפני בריחתה, אף יצאה עמו משטח הבית.

הבריחה[עריכת קוד מקור | עריכה]

קמפוש הצליחה לברוח מביתו של פריקלופיל ב-23 באוגוסט 2006, תוך ניצול חוסר תשומת לב מצדו. היא הקישה בחלונה של אישה מבוגרת, בעודה אומרת לה "אני נטשה קמפוש". השכנה התקשרה מיד למשטרה, וקמפוש הועברה לתחנת המשטרה בעיירה דויטש ואגרם לצורך חקירה וזיהוי. הזיהוי הושלם על פי צלקת על גופה, דרכון עם שמה שנמצא בחדר החבוי שבו הוחזקה, ובנוסף גם על ידי דגימות DNA. בריאותה הפיזית הייתה תקינה אך המשקל נותר זהה למשקלה בעת חטיפתה. בנוסף גבהה ב-15 סנטימטרים. קמפוש ציינה לאחר בריחתה שפריקלופיל נהג בשבי להתעלל בה באלימות פיזית ומילולית.

פריקלופיל, שהבין שהמשטרה בעקבותיו לאחר גילוי בריחתה של קמפוש, התאבד באותו יום לאחר בריחתה בכך שהשליך את עצמו על פסי רכבת הפרברים ליד תחנת נורדבאנהוף בווינה ורכבת שעברה דרסה אותו למוות.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

לקריאה נוספת[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • נטשה קמפוש, 3096 ימים: כתבים מן המרתף, תרגם מאנגלית: גיא הרלינג, הוצאת כנרת, 2011

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חטיפת נטשה קמפוש בוויקישיתוף