אנוכיות – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
ותן טל (שיחה | תרומות)
ביטול גרסה 38486275 של 2A01:6500:A038:AA67:5864:9820:D673:5B0E (שיחה), שחזור
תגיות: ביטול עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד עריכה מתקדמת מהנייד
אין תקציר עריכה
תגיות: שוחזרה עריכה חזותית עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 1: שורה 1:
'''אָנוֹכִיּוּת''' (או '''אֵגוֹאִיזְם''') זהו מצב בו האדם שם אך ורק את עצמו, צרכיו ומחשבותיו בראש מעייניו, והוא הראשון לסדר העדיפויות שלו, באופן קבוע. אדם אנוכי עשוי להתעלם מתחושותיהם, צורכיהם ונקודות המבט של האחרים.
'''אליה יוסף אלחרר =אָנוֹכִיּוּת''' (או '''אֵגוֹאִיזְם''') זהו מצב בו האדם שם אך ורק את עצמו, צרכיו ומחשבותיו בראש מעייניו, והוא הראשון לסדר העדיפויות שלו, באופן קבוע. אדם אנוכי עשוי להתעלם מתחושותיהם, צורכיהם ונקודות המבט של האחרים.
אנוכיות קיצונית שמהווה [[הפרעת אישיות]] קבועה יחסית וכוללת עיסוק מוגזם של האדם בעצמו וביכולותיו, מכונה [[הפרעת אישיות נרקיסיסטית]].
אנוכיות קיצונית שמהווה [[הפרעת אישיות]] קבועה יחסית וכוללת עיסוק מוגזם של האדם בעצמו וביכולותיו, מכונה [[הפרעת אישיות נרקיסיסטית]].



גרסה מ־23:38, 21 באפריל 2024

אליה יוסף אלחרר =אָנוֹכִיּוּת (או אֵגוֹאִיזְם) זהו מצב בו האדם שם אך ורק את עצמו, צרכיו ומחשבותיו בראש מעייניו, והוא הראשון לסדר העדיפויות שלו, באופן קבוע. אדם אנוכי עשוי להתעלם מתחושותיהם, צורכיהם ונקודות המבט של האחרים. אנוכיות קיצונית שמהווה הפרעת אישיות קבועה יחסית וכוללת עיסוק מוגזם של האדם בעצמו וביכולותיו, מכונה הפרעת אישיות נרקיסיסטית.

התכונה ההפוכה לאנוכיות היא זולתנות (אלטרואיזם), המבטאת הענקה והתחשבות בזולת ללא תמורה.

אנוכיות מזווית מוסרית

ערך מורחב – אגואיזם אתי

אדם יכול לנהוג באנוכיות כיוון שאינו יכול להבטיח כי כל שאר האנשים בעולם לא יתנהגו באנוכיות. דוגמה טובה לכך הוא האובייקטיביזם של איין ראנד, שמתמקד ב"אנוכיות רציונלית" (שהיא מכורח המציאות בחברה), בכך שהאדם לא ינהג בצורה שתפעל לפי האינטרס המיידי שלו, אלא לפי מה שיועיל לו בטווח הארוך.

אנוכיות קבוצתית

הגם שאנוכיות מדברת על תכונה שיש לאדם אחד - בחברה המודרנית גם קבוצת אנשים עשויה להיות מואשמת באנוכיות. זאת כאשר עולה תחושה שהקבוצה דואגת לצרכיה בלבד וכמעט ואינה מתקשרת עם קבוצות אחרות, או שחבריה אינם מתקשרים תכופות עם בני אדם הנמצאים מחוץ לקבוצה.

ראו גם

קישורים חיצוניים